Knižní inspirace


Dneska jsme s K. byly v knihovně. Snažím se s holkami knihovnu pravidelně navštěvovat. Přinášíme vám knižní inspirace na večerní čtení. Vybrala si tam pohádku o zoubkové víle, já jsem tam měla zamluvené knihy a pak jsme ještě vzaly Pepinu pro M.

Zaujala mě kniha První příběhy pro malé holčičky. Kniha je rozdělena na několik částí dle věku. A navíc se hrdinky v jednotlivých pohádkách jmenují podle častých holčičích jmen u nás. Je zde i několik pohádek bez konkrétního pojmenování holčičky, takže můžete zapojit jméno dle vlastního uvážení.

Velké čištění zubů v ZOO – knížka pojednává o jedné zoologické zahradě, kde se jednoho dne nese strašný puch. Ředitel pátrá co se stalo a zjistí, tě si obyvatelé zoo nečistí zuby. Začíná záchraná akce a čištění zubů všech zvířátek za pomocí ježka.

O hrochovi, který měl škytavku – pohádky slepičí babičky, která vypráví zajímavé příběhy. Tentokrát o hrochovi, který měl škytavku a nemohl přestat. Nakonec se nejednalo o škytavku, ale o… To se dozvíte v knížce.

A jaké knihy čtete před spaním vašim dětem? Snažíte se měnit nebo máte několik měsíců stejnou knihu, kterou znáte nazpaměť?

U nás máme vždy období, kdy čteme jednu stále dokola a pak období, kdy je zaujmou knížky nové.

Máte malé děti, které ještě nevydrží číst knihu před spaním? Zkuste čtení během dne. Stačí pár minut denně.

Víte, jak čtení ovlivňuje vývoj dítěte? Vše se dozvíte ve speciálním článku věnovanému na toto téma zde.

Pravidelná knižní inspirace na mém webu.

#inspirace #knihomolka #kniha #knihovna #book #ctenitemeni #ctenijesexy #ctemedetem #cteni #cteniprodeti #ctenipredspanim #cassdetmi #timewithkids #timewithfamily #kniznitip #kniznitipy #knihomol #jihoceskavedeckaknihovna #spravnyvyvoj #vyvoj #vychova #rozvojdeti #osobnirozvoj #rozvoj


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *