ČTEŠ, ČTEME, ČTĚTE aneb čtení pro děti


Čteš? Čteme. Čtěte! Čtení je krásný čas strávený jen s dětmi. Odložte mobil, vypněte TV a věnujte se pár minut dítěti. Odměnou vám bude nejenom spokojené dítě, ale také to, že dítěti zvyšujete slovní zásobu, fantazii a celkově působíte na jeho vývoj.

Pro vás by mělo být čtení s dětmi priorita. Důležitá role v rozvoji vnímání a při zvyšování IQ.

Čtěte také časopisy
Čtení knih – časopis

Čtení napomáhá rozvíjet fantazii, rozšiřuje slovní zásobu, prohlubuje pouto dětí s rodiči a buduje v dětech celoživotní lásku ke čtení.

Kdy dětem číst?

Nejlepší čas je před spaním. Vytvořte si s dítětem rituál, který jen výjimečně porušujte. Máte děti do jednoho roku? Nezoufejte, jestliže nemáte čas před spaním. Využijte času přes den a čtěte si pohádky během dne.

U dětí nad 2 roky je ovšem uspávání s pohádkou velmi příjemné. Zkoušejte nejprve jednoduché texty s oblíbenými kreslenými postavami. Mezi nejoblíbenější patří knihy s Pepinou, Bingem, krtečkem, ale také se zvířátky, dopravními prostředky a dětmi.

kniha nejenom s příběhem - Zvěrolékařka Katka
Zverolekárka Katka

Pro starší děti je efektivnější, když si samy vyberou knihu. Předškoláci vydrží u pohádky delší dobu a vy tak můžete sáhnout po knihách, které je něco přiučí. Například o čištění zubů, o příchodu sourozence, o nástupu do školy nebo knihu o emocích.

Tip: Zkuste vzít předškoláka do knihovny nebo knihkupectví, aby si sám vybral, jakou knihu chce číst. Já s holkama chodím pravidelně a všimla jsem si, že je knihy před spaním mnohem více baví a poslední dobou nečteme dokola pořád ty samé několik týdnů, jako obvykle.

 #ctenidete#fantazie #vyvoj #rodiceadeti #knihomolka #kniha #casopis #cassrodinou #ceskebudejovice


Jeden komentář: “ČTEŠ, ČTEME, ČTĚTE aneb čtení pro děti”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *