Hledání pražských památek

Hledání pražských památek

Hledání památek Prahy pro všechny děti, které rády počítají, vybarvují a pro starší, které zajímá historie. Moje holky mají momentálně moc rády hledáčky, tak se snažím jim vždy nějakou vytvořit. Pdf. pražské památky můžete stáhnout níže.

🔵Využít aktivitu můžete hned několika způsoby:

– počítání

– učení psaní čísel

– vybarvování

– stříhání a lepení do řady

– jemná motorika (malování)

– angličtina (počítání, barvy)

– u starších povídání o pražských památkách

Kdo bude mít zájem, může si PDF stáhnout:

Praha je městem s bohatou historií a kulturou a nabízí mnoho památek, které stojí za návštěvu. Některé z nejznámějších památek v Praze jsou:

  1. Pražský hrad – největší hrad na světě, který je sídlem prezidenta ČR a kde se nachází mnoho historických budov, jako je Katedrála svatého Víta a bazilika svatého Jiří.
  2. Karlův most – historický most, který spojuje Staré Město s Malou Stranou. Na mostě se nachází mnoho soch a sochařských skupin.
  3. Staroměstské náměstí – centrální náměstí Starého Města s mnoha historickými budovami, jako je Staroměstská radnice s orlojem, Týnský chrám a Kinský palác.
  4. Josefov – historická čtvrť, která sloužila jako židovská ghetta. Zde se nachází mnoho synagog a židovských hřbitovů, jako je Španělská synagoga a Starý židovský hřbitov.
  5. Petřínská rozhledna – vysoká věž na vrcholu Petřína s výhledem na celé město.
  6. Národní divadlo – historické divadlo, které je symbolem českého umění a kultury.

Krásný zážitek s dětmi při hledání památek v Praze


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *