Půda plná pohádek – Borovanský mlýn


Krásná příroda, dobrá restaurace a půda plná pohádek? To vše nabízí Borovanský mlýn, cca 25 minut od Budějc.

Dnes mám pro vás zajímavý výlet kousek do čb, který bude bavit děti i dospělé. Nově zrekonstruovaný Borovanský mlýn nabízí hned několik aktivit a krásnou přírodu k tomu.

Půda plná pohádek nabízí stálou expozici pro malé i velké děti a jejich rodiče. Najdete zde postavičky českých pohádek – draka, čerty, vodníky, princezny, trpaslíky a další. Součástí je také pohádkový krámek, kde si můžete zakoupit upomínkové předměty.

Cena je příjemná: dítě 40 Kč, dospělí 50 Kč

Muzeum je malinké a nezabere vám moc času, doporučuji tedy navštívit ještě krásné dětské hřiště a místní mini farma zoo. Doporučuji také procházku kolem mlýnu, kde je krásná příroda, klid a ticho.

Kolem mlýnu a u rybníka Pražan vede NS totalita rozděluje, to už jsme nestihly, ale chystáme se na ní někdy v budoucnu

Pro ubytované nabízí Borovanský mlýn také zážitky v podobě stříhání ovcí, krmení zvířátek, výrobu sýra, wellness, rybolov nebo šlapadla. Jestliže máte zájem o výše zmíněný zážitek a nejste zde ubytováni, kontaktujte přímo Borovanský mlýn.

Pokud chcete v okolí Borovan strávit celý den, doporučuji spojit s výlet do Safari resortu Hluboká u Borovan, článek zde. Nebo s návštěvou Zoo Dvorec (článek připravuji).

Kousek od Borovanského mlýnu je také Trocnov – archeoskanzen (ten bude dokončen v roce 2024), socha Jana Žižky a NS Milníky husitství.

Celkově hodnotím Borovanský mlýn kladně. Personál je milý, jídlo chutné, okolí zajímavé. Stojí za vidění.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *