Výlet – Karlův Hrádek


Výlet – Karlův Hrádek je ideální pro rodiny s dětmi. Cesta nabízí úžasné výhledy a nenáročnou procházku, pokud se vydáte z Purkarce.

Zaparkovat můžete u bytových domů nebo u restaurace Pelikán, kde si výměnou za parkování budete muset dát něco dobrého, ale restaurace je dobrá, a tak doporučuji sem klidně zavítat.

Poté se vydejte podél vody směrem na Hlubokou. Trasa je dlouhá cca 2 km, počítejte s tím, že půjdete často do kopce. Cesta je asfaltová, poslední kousek musíte po poli a lesní cestou, ale v pohodě zvládnete s kočárkem. Vhodné pro kola, odrážedla, koloběžky (akorát berte v potaz, že je zde pár nepříjemných stoupání)

My jsme zde byly s holkami několikrát, minulý rok se opravoval most, ale nyní už je Karlův Hrádek přístupný. Dne 30.4. zde zahajují sezónu, čeká vás bohatý program.

Cestu si můžete zpříjemnit tak, že zaparkujete na Hluboké u přístavu, lodí se dostanete do Purkarce a poté pešky přes Karlův Hrádek zpět na Hlubokou. Jedná se o cca 11 km dlouhou trasu po cyklostezce, takže vhodné pro kočárky. Musíte akorát počítat s tím, že musíte překonávat výškové rozdíly.

Více informací o lodní dopravě zde.

Celá trasa z Purkarce na Hlubokou zde.

Další zajímavý výlet v okolí Hluboké zde.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *