Výlet – Mohylové pohřebiště Plav


Mohylové pohřebiště Plav – pozor není pro každého!

Ne zcela bezpečné místo!

Mapa kde se nachází mohyly

Atypická procházka s historickým kontextem. Na místě u obce Plav bylo nalezeno 34 mohyl.

Cesta je příjemná

Mohyla je navrstvení hlíny nebo kamení nad jedním nebo více hroby. Tento způsob pohřbívání se používal od pravěku. Jedna z nejznámějších mohyl v ČR je Mohyla míru postavena na počest obětí v bitvě u Slavkova. Krásná mohyla je také na Šlovickém vrchu u Dobřan.

V lese budete nejspíš sami

Procházka u obce Plav je atypická a může zaujmout hlavně malé kluky, protože skrz mohylové pohřebiště probíhá stavba dálnice D3.

Mohyla

Dávejte pozor, je zde plno náklaďáku, stavebních strojů a prachu!

mohyla Plav

V celém lese u mohyl jsou k nalezení paintball kuličky. Pozor na to, aby je děti nedávaly do pusy. Ale můžete zařadit hru na sbírání podle barev.

Přiroda

Okruh je cca 1,5 km dlouhý, ale můžete si jej prodloužit. Parkování bez problémů v obci Plav nebo kousek od mohyl.

Krásná krátká procházka

🔵Zařazuji sem výlet proto, abych usnadnila rozhodování, zda místo navštívit či ne. Nikde jsem totiž před naší návštěvou takové informace nenašla. Možná bych se sem ani nevydala, ale je škoda toto místo úplně zavrhnout. Za pár let totiž už nemusí být dostupné vůbec, kvůli stavbě D3.

zdálo by se, že je zde ticho a klid

Celkově jsem ovšem z výletu rozpačitá. Pro rodiče malých dětí NEDOPORUČUJI. Pokud se sem přesto vydáte, dávejte pozor na sebe i děti.

stavba D3
Najednou les končí a je zde staveniště

Další tip na krásný výlet v okolí čb zde.

#tipnavyletsdetmi #atypicky #les #dalnice #paintball #mohyla #obecplav #budejce #budejovice #budejcezadarmo #familytime #timewithkids #timewithfamily #stavebnistroje #kulicky #momanddaughter #mom #pozor #nebezpeci #staveniste


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *