Vesmír


Vesmír 🌒🌍🛸

Jednoduché a krásné tvoření vesmíru je ideální pro předškoláky a mladší školní děti. Na internetu sežene volně ke stažení šablonu, např. na Pinterest.

Stříkání kartáčkem

Co potřebujete:

– barevný papír, barvy (vodovky, tempery)
– nůžky, lepidlo
– kartáček na zuby
– planety (můžete namalovat nebo volně stáhnout z internetu)

Tempery, planety, papír

Postup:

– na barevný papír nanese dítě za pomocí kartáčku barvy hvězd (bílá, žlutá, modrá). Stříkání barev za pomocí kartáčku je velmi jednoduché a výsledný efekt je úžasný. Lze použít i jako samostatný obrázek bez nalepení planet pro děti od 2 let.
– vystřihne planety
– nalepí dle fantazie nebo podle toho, jak planety obíhají kolem slunce.

Stříhání

Dle věku si můžete s dětmi povídat o tom, jak planety obíhají okolo Slunce, z čeho jsou planety vytvořeny, jak vypadá země a jak měsíc.

Menší děti mohou planety řadit dle barev a velikostí.

Stříhání planet

Nechte děti, aby si samy vystřihly planety. I když nebude kýžený efekt dokonalý, planety mohou být křivé nebo špatně vystřižené, dítě bude mít radost, že něco zvládlo samo. Tvoříme s dětmi pro děti.

Vesmír

Nechce dítě lepit planety dle toho, jak obíhají kolem Slunce? Nevadí, nechte je, ať si je nalepí jak chtějí. Čím více dětem necháte volnou ruku, tím více s vámi budou chtít tvořit.

Lepení vesmír

Nechtějí s vámi děti tvořit? Zkuste pár osvědčených rad v mém článku věnovaném na toto téma zde.

#inspirace#tvoreniprodeti#tvoreni#tvorenisdetmi#hrynadoma#hry#malovani#painting#deti#kids#predskolaci#skolahrou#school#preschool#playwithkids#play#science#vesmir#hvezdy#planet#planeta#zeme#earth#star#universe#czech#budejce#jiznicechy


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *