Zdravověda pro nejmenší


Na pinterest jsem si našla lidské tělo a vybrala jsem tvoření pro holky. Lidské tělo je pro nás sázkou na jistotu. A tak bylo jasné, že i aktivity s lidským tělem je bude bavit.

Kostlivec – lidské tělo

Tvoření pro děti od 2 let s pomocí, ideální pro předškoláky a mladší školní děti.

Nebojte se odpovídat dětem na jejich všetečné otázky. Vysvětlete jim vše tak, aby to pro ně nebylo složité. Začněte s jednoduchými informacemi, k čemu slouží zuby, hlava, bříško, prdelka, nohy a srdíčko.

Lidské orgány

Holka a orgány – K. orgány vystřihla, poskládala a nalepila na holčičky tělo. M. Jsem pomáhala. Povídaly jsme si co jednotlivé orgány v těle dělají a k čemu slouží.

Lidské tělo a orgány

Medicínské pomůcky a děti s nemocemi – vystřihly jsme všechny pomůcky a K. hledala a skládala, podle toho co jednotlivé dítě trápilo. Dítě s kašlem – léky, teploměr, rouška. Dítě s průjmem – teploměr, léky.

Pomůcky k léčení, lékárnička

Papír s nemocnými dětmi holky bavil a povídaly jsme si i o dalších nemocech, proč chodí lidi do nemocnice, proč k doktorovi, proč na očkování.

Péče o dítě, léčba

Kostlivec – ten holky hodně bavil. Zase klasika, vystřihnout a nalepit.

Kostlivec
Lepení kostlivce

Kostlivec č. 2 a vatové tyčinky. Vhodné pro maminky, které nemají doma tiskárnu a nemohou si vytisknout kostlivce.

Kostlivec z vatových tyčinek

#playwithkids #hrynadoma #medicina #tvoreni #tvorenisdetmi #strihani #lepeni #pinterest #inspirace #ceskebudejovice #jiznicechy #diy #diyforkids #humanbody #prevence #ockovani #predskolaci #2roky #sisters #skolahrou #tvoreniprodeti #home #familytime #lekar


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *