Královéhradecký kraj


Královéhradecký kraj nabízí hory, doly, hrady i zámky.

Byli jsme zde s mužem na prodloužený víkend a musím říct, že výhledy jsou zde fenomenální, až se tají dech!

🔵 Broumovské stěny – minimum turistů a nádherné dechberoucí výhledy.

🔵 Slavenské hřiby – skalní útvar v oblasti Broumovské stěny.

🔵 Kopie Ďáblovy bible Broumov – jedna z posledních výstav tohoto velkolepého díla, které nám bylo ukradeno a originál je k vidění ve Švédsku. 75kg těžká a téměř 1 metr vysoká kniha.

🔵 Dřevěný hřbitovní kostel Panny Marie Broumov – druhá nejstarší dřevěná stavba v Evropě (nejstarší v Norsku). Atmosféra se nedá popsat, kouzelné tajuplné místo, určitě stojí za vidění.

🔵 Prachovské skály – netřeba příliš představovat. Úžasné skalní útvary s několika okruhy, jeden z nich vhodný pro kočárky.

🔵 Hrad Kost – nádherný středověký hrad s méně známým turistickým cílem Údolí Plakánek, kde je pohodová procházka vhodná pro kočárky a skalním bytem Barušky.

🔵 Zřícenina hradu Skály – nádherný výhled, volný přístup, není možné s kočárkem.

🔵 Hornický skanzen Žacléř – v týdnu minimum lidí, zajímavé informace ohledně práce horníků. Dostanete se do podzemí i na věž.

🔵 Pevnost Josefov – pevnost, která nebyla nikdy dobita, ve skladu střeliva 6 metrů tlusté stěny. 45 km podzemních chodeb. Prohlídka podzemí stojí za vidění, ale není vhodná pro lidi co se bojí tmy a stísněných prostor. Moc milá a chytrá paní průvodkyně.



Královéhradecký kraj nabízí mnoho zajímavých míst, kde nejsou davy turistů.

Chodíte na známá turistická místa nebo dáváte přednost méně navštěvovaným místům? Dejte mi vědět, jaké místo vám vyrazilo dech.

Nejvíc se mi líbila vyhlídka Ovčín v oblasti Broumovské stěny.

#kralovehradeckykraj #broumov #prachovskeskaly #broumovskesteny #drevenykostel #dablovabible #vyhled #meneznameturistickecile #objevujemecesko #krasyceska #pevnostjosefov #zacler #priroda #hradkost #vyhlidkaovcin #venkazdyden


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *